Veel gestelde vragen - Luxe Lamellendak
17637
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17637,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen Lamellendak

Vragen m.b.t. uw lamellendak? Montage, opmeten en/of onderhoud? Een serviceabonnement? We hebben alle vragen/richtlijnen even op een rijtje gezet, zodat u snel weer verder kunt.

Veel gestelde vragen:

Monteren jullie lamellendaken door heel Nederland?

Wij zijn actief in het driehoeksgebied Den Haag, Rotterdam, Hellevoetsluis. In dit gebied kunnen wij onze service garanderen en snel bij u ter plaatse zijn. Projecten buiten dit gebied? Neem even contact op!

Komen jullie op locatie langs om het lamellendak in te meten?

Wij komen altijd langs om alles op te meten, zodat wij zeker zijn dat alle maten kloppen en u als klant een tevreden oplevering heeft.

Dient u een bouwvergunning aan te vragen voor het plaatsen van een lamellendak?

In veel gevallen is er geen vergunning nodig om een lamellendak te bouwen. Echter, afhankelijk van de grootte en locatie van het lamellendak, kunnen er beperkingen gelden. Het is belangrijk om dit vooraf te controleren bij uw gemeente voordat u met de bouw begint. Bij twijfel helpen wij u graag op weg.

Op de plek waar het nieuwe lamellendak komt, hangt nog oude zonwering, of staat er nog een oude overkapping. Verwijderen jullie dit, of moet ik dit zelf doen?

Bestaande zonwering wordt in de meeste gevallen gratis of tegen een geringe vergoeding door ons verwijderd en afgevoerd. Als bij maatopname blijkt dat het een tijdrovende klus is, dan geven wij u vooraf aan wat precies de kosten zullen zijn voor verwijdering van de oude zonwering, of overkapping.

 

Heeft een lamellendak een fundering nodig?

Onze lamellendaken zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium. De grootte én eventuele toevoegingen, zoals glaswanden, zijn van invloed op het totale gewicht. Een lamellendak heeft daardoor altijd een fundatie nodig.

Welke fundatie opties zijn er voor een lamellendak?
  • een reeds bestaande betonnen fundatie
  • Krinner fundatieschroeven
  • heipalen.

Alles is afhankelijk van de bodem en bebouwing voor uw specifieke situatie, maar ook uw wensen en/of budget kunnen mee wegen in de keuze van type fundatie. Let wel: Bij langdurige droogte kan de bodem altijd verder inklinken. Heipalen gaan diep de grond in, waardoor verzakkende grond geen gevolgen heeft voor de bebouwing.

Het screendoek van mijn lamellendak is kapot. Kan dit gerepareerd worden?

Lamellendaken kunnen bij bepaalde modellen voorzien zijn van geintegreerde screens. Bij standaard modellen worden screens geplaatst d.m.v. een opbouwcassette. Indien screendoek kapot is, dan kan het doek niet gerepareerd worden. Wij kunnen het screendoek in de meeste gevallen wel vervangen.

Voeren jullie onderhoud, service én reparaties uit voor mijn lamellendak?

Wij voeren onderhoud, service en reparaties uit voor lamellendaken. Voor totale ontzorging en jarenlang probleemloos gebruik, bieden wij tevens een jaarlijks onderhouds- en serviceabonnement aan.

 

Wat betekent dit in het kort? De éne klant heeft een standaard lamellendak, de andere klant heeft een lamellendak met bewegende glaswanden en screens met andere soorten zonwering aan de gevel van de woning. In alle gevallen wordt een abonnement op maat geleverd, zodat alles aan het begin van het seizoen weer perfect in orde is.

Wat is het verschil tussen een Brustor en een Weinor lamellendak?

Brustor en Weinor zijn beiden gerenommeerde merken welke hoogwaardige terrasoverkappingen, veranda’s, lamellendaken en tuinkamers aanbieden. Hoewel beide merken kwaliteit en design combineren, kunnen er verschillen zijn in stijl, materiaalgebruik, toepassing, constructie en prijs. Wij raden u aan om een bezoek te brengen aan onze showroom, waar wij samen alle opties kunnen bekijken en vergelijken om het lamellendak te vinden die het beste bij uw tuin/terras situatie, wensen, doel en budget past.

Hoe lang duurt de installatie van een lamellendak?

De installatietijd van een lamellendak is afhankelijk van de grootte, het ontwerp, de toevoegingen en de complexiteit van de constructie. Gemiddeld duurt de installatie 1 dag. Grote uitgebreide lamellendaken met tal van toevoegingen kunnen 3 tot 4 dagen duren. Ons team van ervaren monteurs zorgt ervoor dat de installatie soepel en efficiënt verloopt.

Kan ik mijn bestaande Brustor of Weinor lamellendak laten ombouwen tot een semi-tuinkamer?

Ja, het is mogelijk om een bestaande standaard uitvoering van uw Brustor of Weinor lamellendak uit te breiden tot een semi-tuinkamer met lamellendak. Let wel: alles is afhankelijk van hoe gedegen de bestaande fundering is!

 

Niet alle lamellendak uitvoeringen zijn volledig wind- en/of waterdicht. Start je met een standaard lamellendak en is het de bedoeling om dit de aankomende jaren modulair uit te breiden met glaswanden? Ga dan voor een volledig waterdicht lamellendak met een goede fundering! Breng een bezoek aan onze showroom, waar wij graag alle aspecten met je doornemen én je kunnen voorzien van gedegen advies voor je beoogde eindresultaat.

Hoe onderhoud ik mijn lamellendak?

Lamellendaken van Brustor en Weinor zijn ontworpen van hoogwaardig aluminium welke zijn voorzien van een goede poedercoating. Dit betreffen onderhoudsvriendelijke materialen welke je regelmatig kunt reinigen met lauw water en een mild schoonmaakmiddel. Controleer en onderhoud ook de bewegende delen zoals schuifdeuren en (serre)zonwering om ervoor te zorgen dat ze soepel blijven functioneren.

Is mijn tuinkamer geïsoleerd?

Lamellendaken zijn niet geïsoleerd zoals een traditionele woninguitbreiding. Ze bieden echter wel bescherming tegen wind en regen, en kunnen worden uitgerust met verwarmingselementen om het comfort in de koudere maanden te verhogen.

Onderhouds- en serviceabonnement voor een lamellendak?

Wilt u geen omkijken naar onderhoud hebben voor uw lamellendak? Vraag naar ons op maat gemaakte onderhouds- en serviceabonnement, zodat alles in top staat is én blijft! Onderhoud en service wordt aan het begin van het jaar ingepland, zodat uw lamellendak in het voorjaar weer helemaal spik en span is voor gebruik gedurende de warme maanden.

 

Moet ik alles van tevoren betalen of erna?

Bij opdracht vragen wij een aanbetaling van 20%, het restant betaalt u binnen 8 dagen na plaatsing.

Welke garanties heb ik?

Voorberg Zonwering BV is lid van ROMAZO. Romazo is een keurmerk die ervoor zorgt dat u als eindgebruiker zorgeloos kunt genieten van de producten die geleverd zijn door leveranciers die aangesloten zijn bij deze organisatie. Bedrijven die bij Romazo zijn aangesloten hebben vakmanschap, kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. Het keurmerk focust zich op de productgroepen zonwering, rolluiken en buitenleven.

Heeft u nog meer vragen? Neem dan gerust contact met ons op, of breng een bezoek aan onze showroom. We helpen u graag verder met het kiezen van het perfecte lamellendak voor uw terras en beantwoorden graag al uw vragen.

De verschillende specialisaties van Voorberg Zonwering BV zijn onder diverse websites ondergebracht, welke je in de footer kunt vinden. Neem een kijkje en bewonder wat er allemaal verkrijgbaar en mogelijk is.